Hívj minket: +36 (20) 376-8766  |  Munkanapokon 9:00 – 17:00 között

Hogyan kell felszerelni a led fényhidat vagy munkalámpát?

HA TETSZETT, OSSZD MEG!​

Hogyan kell felszerelni a led fényhidat vagy munkalámpát?

Szakember általi szerelés ajánlott, de nem szükséges. Amennyiben rendelkezel a szükséges alapszerszámokkal és követni tudod az utasításokat, úgy egy új led fényhíd, led munkalámpa felszerelése nem okoz gondot. A következőkben a megfelelő felszerelés alapvető eljárásairól olvashatsz.

Mielőtt a led fényhíd felszerelésébe vágnál, és azt feltételeznéd, hogy egy egyszerű folyamatról van szó, érdemes néhány dologra odafigyelni.

Alkatrészek listája

A legalaposabb szállítási folyamatokba is csúszhatnak be hibák. Még mielőtt a felszerelést elkezdenéd, vizsgáld meg az alkatrészek listáját és győződj meg arról, hogy egyetlen alkatrész sem hiányzik. Amennyiben hiányosságokat észlelsz, szerezd be a hiányzó darabokat, vagy helyettesítsd ezeket más darabokkal.

Szükséges szerszámok

A szerszámkészletedből a következőket kell előkészítened: csavarhúzókészlet, csavarkulcsok, harapófogók, fúrófejek és egy mérőszalag. Segítőre is szükséged lesz, vagy legalább néhány szorítóra, amivel könnyebben rögzíthetsz dolgokat. Csak éles és tiszta fúrófejeket használj. A tompa vagy túlméretezett fúrófejek erőltetése bemélyedéseket okozhat a furat körül, ami a fényhíd illeszkedését befolyásolhatja vagy a járműben okozhat károkat.

Teszteld a LED fényhidat

Annak ellenére, hogy a fényhíd új, szállítás közben megsérülhet. Győződjél meg arról, hogy a fényhíd működik, mielőtt ennek felszereléséhez fognál. A teszteléshez csatlakoztasd a fényhidat egy autó akkumulátorhoz vagy egyéb 12 voltos egyenáramforráshoz. Bármilyen áramforrást használsz, ellenőrizd, hogy megfelel-e a termék specifikációinak és hogy képes biztosítani a maximális áramfogyasztást, amit a fényhíd vagy munkalámpa felvehet.

SOHA ne csatlakoztasd a fényhidat vagy munkalámpát váltóáramú energiaforráshoz, például fali csatlakozóhoz.

A piros vezetéket a pozitív pólushoz, a fekete vezetéket a negatív pólushoz kell csatlakoztatni. Ha a fényhíd nem világít, a szerelés folytatása előtt keresd meg a hiba okát.

Soha ne nézz közvetlenül a LED fénybe, mert az erős fény a látásod károsíthatja.

Hova érdemes szerelni a led fényhidat?

Az összes led fényhídhoz és led munkalámpához tartozik szerelék, amivel könnyedén fel lehet szerelni, de ha a led fényhidat / munkalámpát bukócsőre, gallytörőre stb. akarod szerelni, speciális szerelékekre lesz szükséged, amelyek a lámpa stabil rögzítését biztosítják.

Bizonyos esetekben lehetséges, hogy neked kell összeállítanod a konzolokat az egyéb fémrészek méretre történő fúrásával vagy meghajtásával. Soha ne próbáld a szerelékeket műanyag, gumi vagy üvegszálas vázakhoz rögzíteni mivel az esetleges vibrációk a járműben vagy a led fényhídban kárt okozhatnak.

A lámpákat nem domború, hanem lapos, sima felületekre kell szerelni. Amennyiben mégis domború felületre tervezed a fényhíd felszerelését, menetvágó csavarokat használj, mert ezek jelentősen megkönnyítik a munkád.

Idővel a menetes szegecsek meglazulhatnak off-road terepen történő vezetés miatt, ezért a megszorítás előtt egy kevés csavarrögzítő folyadék használata javasolt.

Tartókonzolok

A tartókonzolok elhelyezéséhez rögzítsd őket a fényhíd vázának oldalain található szegecsekhez, és lehetőleg egy vagy két segítővel, helyezd el a fényhidat. Győződj meg arról, hogy a fényhíd hátoldala jól szellőzik. A hosszú élettartam érdekében a LED lámpáknak hidegen kell maradniuk. A fénycsövet nem ajánlott hőforrás mellé szerelni.

Annak függvényében, hogy mennyire szeretnéd egyenesen felszerelni a fényhidat, ezt szemmérték alapján is elhelyezheted, vagy mérd be pontosan egy tetszőleges széltől. Csatornapántok segítségével a fényhíd pontosan igazítható, miután az aljzatokat csatlakoztattad.

Ha az elhelyezéssel végeztél, ceruza, kréta vagy filctoll segítségével jól látható színnel jelöld meg a konzol furatok helyét, majd megfelelő méretű fúrófejjel minden jelzésnél fúrj egy lyukat.

Nagyobb átmérőjű lyukaknál általában egyszerűbb és pontosabb, ha kezdetnek egy kisebb lyukat fúrsz. Ezt követően használhatsz egy közepes fúrófejet, mielőtt a rögzítőfurat átmérőjének megfelelő lyukat fúrnál.

A fényhíd felszerelése

Amikor a fényhidat megfelelően elhelyezted, és a lyukakat megfúrtad, rögzítsd a járműhöz a konzolokat a termékkel kapott csavarokkal, majd a fényhidat rögzítsd ezekhez a konzolokhoz. A rögzítést a lehető legszorosabban végezd, vigyázva arra, hogy a járműben vagy a konzolokban ne okozz kárt. Használd fel az összes alátétet, amit a termékhez kaptál.

A led fényhíd vagy munkalámpa elhelyezése és rögzítése után következik a lámpa elektromos rendszerhez való csatlakozása, ami az utolsó lépés, mielőtt élvezheted az új led fényhidadat vagy led munkalámpádat élesben is használni

Led fényhíd, vagy led munkalámpa beszerelésének lépései:

  1. Hogyan kell felszerelni a led fényhidat vagy led munkalámpát
  2. Kell-e relét beszerelni a led fényhídhoz vagy led munkalámpához
  3. Hogyan kell a led fényhidat vagy a led munkalámpát áramforrásra csatlakozta

Ne maradj le az újdonságokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre és ígérjük, hogy elsőként értesítünk

További érdekességek

Halogén vs. HID vs. LED

Halogén vs. HID vs. LED

Halogén vs HID vs LED Pár évvel ezelőtt, ha valaki kiegészítő világítást szeretett volna az autójára szerelni akkor egyetlen választása lehetett, a kiegészítő halogén lámpák.

LED fényhidak vs LED munkalámpák

LED fényhidak vs. LED munkalámpák

LED fényhidak vs LED munkalámpák A LED fényhidakat állítjuk szembe a LED munkalámpákkal. Megvizsgáljuk, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak egyiknek és másiknak. Mi a

Téged is érdekelnek a lámpáink?

Vedd fel velünk a kapcsolatot

A terméket hozzá adtad a kívánság listához