Hívj minket: +36 (20) 376-8766  |  Munkanapokon 9:00 – 17:00 között

LED fényhidak vs. LED munkalámpák

LED fényhidak vs LED munkalámpák

HA TETSZETT, OSSZD MEG!​

LED fényhidak vs LED munkalámpák

A LED fényhidakat állítjuk szembe a LED munkalámpákkal. Megvizsgáljuk, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak egyiknek és másiknak. Mi a Monsterled®-nél mind a kettőt szeretjük, mert a véleményünk az, hogy ez a kettő típus képes tökéletes fényt biztosítani a számunkra.

Munkalámpák

A munkalámpáknak számos előnye van. Ez az a típus, amit szinte mindenki ismer. Több évtizede használják a gépjárműveknél ezeket a kiegészítő világításokat. Ezek természetesen régen a legtöbb esetben HID lámpák voltak, de manapság elterjedtebbek a LED munkalámpák.

A hagyományos munkalámpák általában szúrófényt biztosítanak. Ezek azok a lámpák, amiket az autó elején lehetett régen és most is látni, általában a gallytörő rácsra szerelve.

Regi Land Rover HID
LED fényhidak vs. LED munkalámpák 1

Ezeknek a lámpáknak a másik előnye, hogy viszonylag gyorsan lehet belőlük egy prizma segítségével terítőfényű munkalámpát csinálni. Természetesen LED esetében kicsit más a helyzet, mert itt sokszor nem csak a lencse típusát, hanem a lámpa formáját is megváltoztatják, annak érdekében, hogy a lámpa nagyobb területet bevilágítására legyen képes.

A munkalámpák hátrányai közé soroljuk többek között, hogy a lámpa nem képes betölteni a szúró és terítőfény szerepét egyszerre. Éppen ezért akinek mind a kettőre szüksége van, annak muszály, több különböző méretű és formájú lámpát felszerelnie. Ez esztétikai problémákat is jelenthet de nagyobb probléma, hogy általában nincs annyi szabad hely az autón, hogy ezeket a lámpákat kényelmesen fel lehessen szerelni. Éppen ezért a legtöbb esetben ezeket a lámpákat a hűtőrács elé szokták felszerelni, ami akadályozza a hideg levegő motortérbe jutatását, éppen ezért ezt a megoldást csak korlátozottan ajánljunk.

LED fényhidak

A LED fényhidaknak számos előnye van a munkalámpákkal szemben. A legfontosabb talán az, hogy egy fényhíd egyszerre képes szúrófényt és terítőfényt is biztosítani a felhasználó számára. Ezt kombinált fénynek nevezzük. A másik nagy előnye a LED fényhidaknak, hogy a rögzítési lehetőségük sokkal szerteágazóbb, hiszen könnyedén lehet felszerelni sík felületre és csővázra egyaránt. A LED fényhidak a legtöbb esetben rendelkeznek a felszereléshez szükséges szerelékkel, de ha speciális megoldásra van szükségünk, akkor szinte biztos, hogy megtalálunk mindent a szerelékek között.

Ezenkívül a LED fényhidak fontos tulajdonsága, hogy különböző méretekben kaphatóak. Nem csak a szélességük különbözik, hanem a fényhidak magassága és íve is. Ennek köszönhetően olyan helyre is be lehet szerelni a LED fényhidat, ahol fontos, hogy levegő áramlást ne akadályozzuk.

LandRover discovery slim led fenyhid
LandRover discovery slim led fényhíd

Mindenképpen meg kell említeni a LED fényhidak hátrányait is. Az egyik igazi hátránya a LED fényhidaknak, hogy a szúrófényük nem minden esetben olyan hatékony, mint egy jól megtervezett szúrófényű LED munkalámpának. Ez azért lehetséges, mert egy átgondolt LED munkalámpa sokkal nagyobb fókusz sugárral rendelkezik, ezáltal képes távolabb is elegendő mennyiségű fényt biztosítani.

monsterled infografika b masolat
LED fényhidak vs. LED munkalámpák 2

A másik hátránya a LED fényhidaknak, hogy nagyon nehéz eligazodni és megtalálni a jó termékeket. Kínából halomra érkeznek a gagyi, rosszul megtervezett, esetleg hamis e jeles LED fényhidak. Éppen ezért fontos megbízható márkát vásárolni, amilyen mondjuk a Monsterled® vagy amilyen az Osram.

Ha nem szeretnénk olyan LED fényhidat vásárolni, ami nem csak rossz hatékonysággal működik, de még az autóra is káros, akkor érdemes szem előtt tartani a következőket:

  • minimum 3 év garanciával rendelkezzen a lámpa
  • maximum 300 watt teljesítményű legyen egy fényhíd(100cm széles+), mert ha ennél nagyobb az a rossz minőségű LED chipekre utal
  • megbízható, ismert márka termékét vásároljuk meg
  • győződjük meg róla, hogy az e jelzés nem hamis

LED fényhidak vs LED munkalámpák KONKLÚZIÓ

A LED fényhidaknak és a munkalámpáknak megvannak az előnyei és a hátrányai. A mi véleményünk, hogy akkor jár a legjobban a vásárló, ha ezeket a termékeket kombinálja úgy, hogy a lehető legjobban kihasználja a kiegészítő LED világításokban rejlő lehetőségeket.

Amennyiben szüksége van segítségre forduljon hozzánk bizalommal, közel 10 éve foglalkozunk LED fényhidak és munkalámpák gyártásával és értékesítésével. Lámpáinkat használják off-road autókon, terepjárókon, vadászautókon, hajókon és motorokon egyaránt, ezenkívül rendszeres beszállítói vagyunk a Magyar hadseregnek is.

Ne maradj le az újdonságokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre és ígérjük, hogy elsőként értesítünk

További érdekességek

Halogén vs. HID vs. LED

Halogén vs. HID vs. LED

Halogén vs HID vs LED Pár évvel ezelőtt, ha valaki kiegészítő világítást szeretett volna az autójára szerelni akkor egyetlen választása lehetett, a kiegészítő halogén lámpák.

LED fényhidak vs LED munkalámpák

LED fényhidak vs. LED munkalámpák

LED fényhidak vs LED munkalámpák A LED fényhidakat állítjuk szembe a LED munkalámpákkal. Megvizsgáljuk, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak egyiknek és másiknak. Mi a

Téged is érdekelnek a lámpáink?

Vedd fel velünk a kapcsolatot

A terméket hozzá adtad a kívánság listához