Hívj minket: +36 (20) 376-8766  |  Munkanapokon 9:00 – 17:00 között

Mikor jó választás az ívelt led fényíd?

HA TETSZETT, OSSZD MEG!​

Mikor jó választás az ívelt led fényíd?

Sokan teszik fel a kérdés, hogy melyik fényhidat kellene választaniuk. A slim led fényhidat? A 6D lencsés led fényhidat, vagy esetleg az ívelt led fényhidat? Laikusként a kérdés jogos, hiszen a különbségek aprók, de mégis jelentősek.

Ezzel a bejegyzéssel most kicsit az ívelt led fényhíd előnyeit, illetve hátrányait írjuk le, valamint összehasonlítjuk a többi típusú fényhíddal.

Az ívelt led fényhíd, ahogy a neve is mutatja ívelt. Van benne középen egy kicsi, mindössze 4 fokos ív, aminek köszönhetően nagyobb területet képes a lámpa bevilágítani.

Na ez az első tévhit, hiszen a nálunk kapható speciális 6D lencsés fényhidak közel ugyan akkora területet tudnak bevilágítani, de az tény, hogy az ívelt led fényhíd bevilágítási szöge 120 fok helyett, 130 fokos. 

Az ívelt led fényhidat három esetben érdemes választani.

  1. HA ez ennek a lámpának a formája tetszik jobban!

Ha nekünk az ívelt fényhíd jobban tetszik. Ennyire egyszerű! Ha az autónkon jobban mutat, vagy nekünk jobban tetszik, akkor ezt kell választani. Semmivel sem rosszabb vagy jobb mint egy hasonló teljesítményű egyéb Monsterled fényhíd. A felszerelése, a beüzemelése ugyan olyan egyszerű.

  1. HA kevés helyünk van!

Amennyiben nagy teljes1tményt szeretnénk, de nincs akkora helyünk. Az ívnek köszönhetően a felfogatási pontok közelebb kerültek egymáshoz, így egy nagyobb teljesítményű lámpát is fel tudunk szerelni. Mondjuk, ha egy 6D lencsés 120 wattos fényhíd férne fel az autónkra kényelmesen, akkor van rá esély, hogy egy ívelt 180 wattos fényhidat szereljünk fel a helyére. Természetesen ez nem minden esetben érvényesűl, de ha szerencsénk van akkor igen.

  1. HA szélvédő elé szeretnénk felszerelni!

Amennyiben a lámpát a szélvédőnk elé szeretnénk beszerelni, akkor nagyon fontos, hogy ívelt fényhidat válasszunk. Persze itt is vannak kivételek (Jeep Wrangler, Mercedes-Benze G Class). Mivel a szélvődőnek van egy íve, ezért szerencsésebb ide nem egyenes fényhidat felszerelni. Igazából ezekre az esetekre találták ki az ívelt led fényhidakat.

Tehát elmondhatjuk, hogy abban az esetben, ha a szélvédő elé szeretnénk a fényhidat szerelni az esetek 99%-ban ívelt led fényhidat kell választani, azon kívűl a saját ízlésünknek megfelelőt.

Ne maradj le az újdonságokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre és ígérjük, hogy elsőként értesítünk

További érdekességek

Halogén vs. HID vs. LED

Halogén vs. HID vs. LED

Halogén vs HID vs LED Pár évvel ezelőtt, ha valaki kiegészítő világítást szeretett volna az autójára szerelni akkor egyetlen választása lehetett, a kiegészítő halogén lámpák.

LED fényhidak vs LED munkalámpák

LED fényhidak vs. LED munkalámpák

LED fényhidak vs LED munkalámpák A LED fényhidakat állítjuk szembe a LED munkalámpákkal. Megvizsgáljuk, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak egyiknek és másiknak. Mi a

Téged is érdekelnek a lámpáink?

Vedd fel velünk a kapcsolatot

A terméket hozzá adtad a kívánság listához