Hívj minket: +36 (20) 376-8766  |  Munkanapokon 9:00 – 17:00 között

LED auto belső világítás cseréje 4 pontban

LED auto belső világítás

HA TETSZETT, OSSZD MEG!​

Aki gyakran vezet, főleg sötétedés után vagy napfelkelte előtt biztosan szembesült már azzal a problémával, hogy egész egyszerűen a gyári világítás nem ad elegendő fényt a beltér megvilágításához. Így sokkal nehezebben lehet megtalálni valamit a hátsó ülésen, vagy a kesztyűtartóban, esetleg a csomagtartóban. Szerencsére a LED világítások megjelenésével többé nem okoz gondot a rossz minőségű belső világítás

LED auto belső világítás cseréje 4 pontban

Hatékonyság: A LED autó belső világításra történő váltáskor energiát spórolunk meg, aminek köszönhetően az autónk hatékonyabban fog majd működni

A gépjárművek belső világításának LED-re történő cseréje azonnali eredménnyel jár és kis befektetéssel hatalmas változást lehet elérni. Amennyiben a beltéri hagyományos izzókat LED izzóra cseréljük, nem csak energiát sporolunk meg, hanem sokkal hatékonyabb fényforrást is választunk, ami mindentéren megkönnyíti a mindennapjainkat.

Fényerő: A LED autó belső világítás sokkal erősebb, mint a hagyományos izzóké. Éppen ezért javul a térérzet az autóban és olyan zugokba is belátunk, ami addig teljesen sötét folt volt számunkra.

Hosszú élettartam: A hagyományos belső izzók élettartama jóval kisebb, mint a LED-es izzóké. A LED izzók sem tartanak örökké, de lényegesen hosszabb, akár 50.000 üzemórán keresztül képesek maximális fényerővel világítani. 

Megfizethetőség: A gépjármű LED autó belső világítások ára az elmúlt években jelentősen csökkent. A LED lámpák már nem kerülnek a jó minőségű hagyományos izzók többszörösébe. 

Hagyományos izzók cseréje LED-re

A csere egyáltalán nem bonyolult, még azok is könnyedén ki tudják cserélni az izzókat, akiknek semmilyen affinitása nincsen a barkácsoláshoz, szereléshez. A jármű belselyében található összes izzót ki lehet cserélni LED izzóra, anélkül, hogy ezzel bármilyen szabálysértést követnénk el. Érdemes egyszerre az összes izzót kicserélni, de ha valaki csak a kesztyűtartóban lévő izzót akarja erősebbre cserélni az is problémamentesen kivitelezhető.

Ha úgy döntött, hogy szeretné kicserélni az autója belső világításának az izzóit, akkor a következő lépéseket kell betartania:

  1. A cserélendő lámpák meghatározása           

Bagatel dolgonak tűnhet ez a lépés, de aki állt már neki belső izzó cserének az tudja, hogy a kapkodásból  csak az lesz, hogy megkarcoljuk valamelyik belső elemet, vagy kimarad egy lámpa. Éppen ezért érdemes összeírni, hogy mely lámpákaban szeretnénk az izzót cserélni, valamint érdemes utána nézni annak is, hogy a gyártó milyen foglalatú izzóval szerelte a lámpát. Azért jobb utána nézni az izzók beszerzése előtt, mert megspórolunk magunknak egy felesleges szerelést. Ha nincs időd és energiád megkeresni, hogy a gyártód milyen foglalatú izzókat használ, akkor Neked találták ki a belső világítás szetteket.

2. Búrák, lencsék eltávolítása

A legtöbb izzót lencse védi a külső behatásoktól, így az izzó cseréje elött ezt a lencsét, kénytelenek vagyunk eltávolítani. Sok esetben a lencsét csak akkor tudjuk kiszedni, ha az egész lámpa testet kipattintjuk helyéről. A jármű használati útmutatója valószínüleg leírja, hogy miképpen kell kicserélni az izzót, de ha nem , akkor biztosak lehetünk abban, hogy az interneten megtaláljuk a megoldást. A burkolat eltávolításakor óvatosnak kell lennünk, hogy ne tegyünk kárt a karosszáriában éppen ezért érdemes speciális eszközöket használni a szét szereléshez, vagy ha ez nem áll rendelkezésre, akkor egy vékony fejű csavarhúzót használjunk, amire ha szükséges egy réteg szigetelő szalagot tekerünk.

3. Helyezzük be a LED izzó

Természetesen fontos, hogy a megfelelő foglalatú izzót szerezzük és szereljük be.  A hagyományos és a LED autó belső izzó foglalata megegyezik, így a beszerelés nem okozhat gondot. LED izzó esetében fontos a polaritásra figyelni, mivel a LED izzóknak általában van egy pozitv és egy negatív olfala. Ez annyit jelent, ha behelyezzük az izzót, majd áramot adunk neki és nem világít, akkor nem szabad megijedni, első körben fordítsuk meg az izzót a foglalatban és nagy valószívűséggel így már működni fog.

4. Búrák lencsék visszahelyezése

Miután kicseréltük az izzót és kipróbáltuk és meggyőződtünk arról, hogy a lámpa tökéletesen működik helyezzük vissza a lámpát az eredeti helyére. Visszaszerelés elött, ha szükséges tisztítsuk meg a búrát a kosztól.

audi belso vilagitas USITE
Audi A4 LED belső világítás csere

Ha mindezekkel megvagyunk, már élvezhetjük is az új, modernebb LED autó belső világítást az autónkban.

Kevés egyszerű projekt hoz jobb eredményt, mint a LED belső lámpák beszerelése. Most, hogy tudod, hogyan cseréld le az autó belső világítását LED-re, nincs más hátra, mint beszerezni az izzókat, és fél órát rászánni a cserére.

Ne maradj le az újdonságokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre és ígérjük, hogy elsőként értesítünk

További érdekességek

Halogén vs. HID vs. LED

Halogén vs. HID vs. LED

Halogén vs HID vs LED Pár évvel ezelőtt, ha valaki kiegészítő világítást szeretett volna az autójára szerelni akkor egyetlen választása lehetett, a kiegészítő halogén lámpák.

LED fényhidak vs LED munkalámpák

LED fényhidak vs. LED munkalámpák

LED fényhidak vs LED munkalámpák A LED fényhidakat állítjuk szembe a LED munkalámpákkal. Megvizsgáljuk, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak egyiknek és másiknak. Mi a

Téged is érdekelnek a lámpáink?

Vedd fel velünk a kapcsolatot

A terméket hozzá adtad a kívánság listához