Hívj minket: +36 (20) 376-8766  |  Munkanapokon 9:00 – 17:00 között

A hűtőrácsba szerelt led fényhíd

HA TETSZETT, OSSZD MEG!​

Hűtőrácsba szerelt led fényhíd

Jó megoldás, de jól meg kell gondolni. Képzeljük el, hogy autónk hűtőrácsába tökéletesen bele tudjuk építeni a led fényhidat. Első látásra egy szakavatott szem sem biztos, hogy észreveszi – főleg este – de amikor felkapcsoljuk, akkor jön a meglepetés. Az úton mindenki kitér a hitéből, hogy ilyen létezik. Rengeteg előnye van, ugyanakkor van hátrányai ennek a megoldásnak éppen ezért érdemes ezeket pro és kontra számba venni.

Előnyei ennek a beszerelésnek

Nézzük is, hogy milyen előnyökkel jár ez a megoldás. Ha beépítjük a lámpát, nullára csökkentjük annak az esélyét, hogy lelopják, vagy hogy beakadjon valamibe. Sokszor probléma egy magasabb autónál, hogy ha a tetőre akarják szerelni a led fényhidat, akkor bizony sok belvárosi mélygarázsba nem tud már leállni. Ilyenkor is tökéletes megoldás beszerelni a hűtőrácsba. Másik nagy előnye, hogy a bevilágítási szög szinte biztos, hogy tökéletes lesz. Persze ha a hűtőrács felfelé ível, akkor ez probléma, de az igazi terepjáróknál ez nem így van.

Előnye továbbá, hogy könnyebben beszerelhető és kevésbé kell az autó bizonyos pontjait átalakítani a felszereléshez. ÉS hát bizony hatalmas előny az is, hogy sokkal egyszerűbb kábelezése is.

Hátrányai ennek a beszerelésnek

Ezek voltak az előnyök, és most jöjjenek a hátrányai. Ebből nincs igazából olyan sok, de az lehet nagyon kellemetlen. Figyeljünk a kocsi hűtésére. Ahogy a neve is mondja, hűtőrács, ennek a szerepe az, hogy az ezen keresztül beáramló levegőt felhasználva hűti le magát az autó. Persze ennél bonyolultabb a rendszer, de ez nem egy autószerelési szaklap. Ha az autónak a hűtése rossz, akkor ezt a módszert érdemes megfontolni. Másik hátránya, hogy a legtöbb esetben gyártattni kell, vagy átszabni a jelenlegi hűtőrácsot, aminek helyreállítása anyagi ráfordítás igényel. Persze, ha az ember megcsinálta, akkor utána kevés kivétellel akarja azt visszacsinálni, de egy autóeladás ilyen lehet.

Milyen fényhidak közül lehet és érdemes választani?

Kettő nagy fényhíd családot említenék itt meg. Az egyik a slim led fényhíd, a másik a 6D lencsés led fényhíd. Ívelt fényhidat teljesen felesleges és sokkal körülményesebb beszerelni. Hidd el, tapasztalat!
Az, hogy mekkora led fényhíd beszerelhető, csak az autó mérete szabhat határt. De álltalában a maximum a 120 – 150 wattos fényhidak férnek el.
A 6D lencsés led fényhidakból a 72 wattos és a 120 wattos fényhidat szokták beszerelni, míg a slim led fényhidakból a 30 – 5­­0 – 100 wattos lámpákat választják.
Azoknak, akiknek a hűtés problémás lehet sem ajánljuk a slim led fényhidat, mert a nagy hő amit a kis hűtőbordák miatt termel, nem tenne túl jól a motor hűtésének. Tudjuk, hogy ezzel magunk ellen beszélünk, de inkább legyen egy tökéletes megoldásunk, mint egy rossz, amiből később baj lehet.

Ne maradj le az újdonságokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre és ígérjük, hogy elsőként értesítünk

További érdekességek

Halogén vs. HID vs. LED

Halogén vs. HID vs. LED

Halogén vs HID vs LED Pár évvel ezelőtt, ha valaki kiegészítő világítást szeretett volna az autójára szerelni akkor egyetlen választása lehetett, a kiegészítő halogén lámpák.

LED fényhidak vs LED munkalámpák

LED fényhidak vs. LED munkalámpák

LED fényhidak vs LED munkalámpák A LED fényhidakat állítjuk szembe a LED munkalámpákkal. Megvizsgáljuk, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak egyiknek és másiknak. Mi a

Téged is érdekelnek a lámpáink?

Vedd fel velünk a kapcsolatot

A terméket hozzá adtad a kívánság listához